Ikkunoiden ja ovien kunnostus

Kunnostamme vanhat puiset ikkunanpuitteet karmeineen, puiset väli- ja ulko-ovet karmeineen sekä teemme tarvittaessa uusia puuikkunoita vanhan mallin mukaan.

Ikkunakunnostus

puukorjailujaKäytännössä kaikki vanhat puuikkunat voi huoltaa ja kunnostaa, sillä ne on tehty hyvistä materiaaleista ja tarkoitettu kestämään kymmeniä ja jopa satoja vuosia. Oikeaoppinen kunnostus jatkaa ikkunan käyttöikää, säästää rahaa ja pelastaa talon ulkonäön.

Kunnostamme kaikki perinteiset puuikkunat 50-luvulta aina museoikkunoihin. Kunnostuksessa toimimme museoviraston ohjeiden mukaisesti ja säilyttäen aina mahdollisimman paljon vanhaa rakennetta. Ikkunoiden kittaukseen käytetään aitoa pellavaöljykittiä sekä maalaukseen aitoa pellavaöljymaalia. Meiltä saat halutessasi vanhaa lasia ikkunoihin. Teemme myös kaikki puukorjaukset, joten saat tarvittaessa täyden kunnostuspalvelun ikkunoiden tiivistystä myöten. Ikkunoita voi tuoda itse verstaalle tai voimme hakea isompia eriä pakettiautolla suoraan asiakkaalta.

Uudet ikkunat

Tarvittaessa valmistamme asiakkaalle itse perinteisen mallin mukaan uusia puuikkunoita sekä ikkunan karmeja.

Ikkunat tehdään käsityönä valikoidusta puutavarasta ja käyttäen ainoastaan perinteisiä materiaaleja: pellavaöljykittiä, pellavaöljymaalia sekä vanhan mallin mukaisia heloja.

Ovien kunnostus

Kunnostamme kaikki 50-luvun ja sitä vanhemmat puiset väli- ja ulko-ovet perinteisin menetelmin ja materiaalein. Otamme kunnostettavaksi myös uudempia teollisesti valmistettuja ulko-ovia, mikäli niiden kunnostus on taloudellisesti järkevää asiakkaalle.

 

 

Peiliovet

Vanhat peiliovet kannattaa kunnostaa, sillä ne ovat täyttä puuta, toisin kuin nykyaikaiset kevyet väliovet, joissa on sisällä pahvia. Vanhat ovet ovat aina kunnostettavissa, toisin kuin nykyaikaiset ovet, joita ei yleensä pysty kuin maalaamaan. Peiliovien kunnostaminen on kuitenkin työlästä ja siksi kallista. Ongelmana on usein liian paksut maalikerrokset ja väärät maalit, jotka irtoilevat suurina paloina. Lähes aina oven kunnostus vaatii maalin poiston, joka on pitkälti käsityötä. Lisäksi oviin joutuu usein tekemään puupaikkauksia tai muita korjauksia. Maalaus perinteisellä pellavaöljymaalilla tehdään vähintään kolmeen kertaan. Oikeaoppisesti kunnostetusta ovesta on kuitenkin iloa vuosikymmeniksi ja perinnemaalit kestävät hyvin myös kosteissa tiloissa ja kylmillään olevissa rakennuksissa.

 

Ikkunakunnostus

Ovien kunnostus